torstai 23. maaliskuuta 2017

Peru osa 2, Ica ja Nazca

Limasta lähdettiin bussilla etelään Icaan, joka oli noin 300 kilometrin päässä Limasta. Perussa tosiaan matkustimme bussilla kaupungista toiseen ja ihan tavallisen kansan parissa. Cruz del Sur –yhtiön bussit olivatkin varsinaisia loistobusseja ja matkalla oli ruoka – ja juomatarjoilua aina matkan pituudesta riippuen. Busseissa oli myös jokaiselle matkustajalle videoruudut kuten yleensä on lentokoneissa. Perussa on paljon rikollisuutta, jonka vuoksi bussimatkat olivatkin varsin eksoottinen kokemus. Jokaisella linja-autoasemalla tehtiin matkustajille metallinpaljastimella ruumiintarkastus ja matkustajilta tarkastettiin passit ennen linja-autoon siirtymistä. Bussit eivät koskaan pysähdelleet matkalla, vaan vasta päätepisteessä linja-autoasemalla, jotka olivat tarkoin vartioituja alueita. Liman ja Ican välisellä tiellä oli yksi poliisien tarkastuspiste. Bussien matkaa seurataan satelliitin välityksellä, ja jos jotain tapahtuu, niin apua saadaan varsin nopeasti paikalle. Meillä meni kaikki hyvin ja nykyään aika harvoin mitään tuolla enää on tapahtunutkaan, mutta aina joskus saa lukea uutisista kun Perussa bussi on syöksynyt vuoren rinnettä alas ja ihmisiä kuollut eli onnettomuuksiakin tapahtuu varsinkin korkealla vuoristossa. 

Linja-autoasema Icassa

Tie Limasta Icaan on nimeltään Pan American highway, joka menee aina Chileen asti. Tie kulki Perun rannikkoa pitkin ja bussimatkan hyvänä puolena oli että samalla näki miten maisemat ja luonto Perussa vaihtuivat matkan varrella. Tie meni Pisco nimisen kaupungin kupeesta, joka on merkittävää viininviljelyaluetta Perussa. Kuuluisa perulainen drinkki Pisco Sour onkin saanut nimensä kaupungin mukaan.


Hotelli Villa Jazmin Icassa sijaitsi hiekkadyynien keskellä. Kuva hotellihuoneen parvekkeelta. Villa Jazmin oli ehkä matkan paras hotelli.
Ican kaupunki  sijaitsee lähes keskellä kuumaa aavikkoa ja keskilämpötila seudulla on yli +30 astetta  läpi vuoden. Icassa oltiin yksi yö ja sieltä tehtiin upea retki Tyynelle Valtamerelle Ballestas lintusaarten edustalle, jonne lähdettiin Paracasin satamakaupungista veneellä. Ballestas saarilla nähtiin mm. pelikaaneja, hylkeitä, merileijonia, Humboldin pingviinejä ja satoja lintuja.
Islas Ballestas

Hylkeitä ja merileijonia päivää viettämässä


Icassa chiliä oli ainoastaan hotellin ruuassa, jossa söin miedon Aji Panca –kastikkeella maustetun aterian. Kaupungin keskustassa ei koskaan käyty ja seuraavaksi matka jatkui 160 kilometrin päässä olleeseen Nazcaan, joka oli samantyyppinen kuiva aavikkokaupunki kuin Icakin. Nazcassa oli tarjolla lähinnä perulaista kulttuuria ja tuhatvuotista historiaa. Nazcassa oltiin ravintolassa syömässä kanakeittoa, joka oli todella maukasta. Lisukkeena tuli tulista chilikastiketta jota sai annostella keittoon oman maun mukaan, ja mukavaa lämpöä kastikkeella saikin keittoon. 
Nazca geoglyfi Paracasin rannassa


Nazca, kuuma ja kuiva aavikkokaupunki vuorten keskellä. Edustalla Inkojen aikaisia raunioita.

2 kommenttia:

  1. Kiitos matkakuulumisista. Hieno matka teillä on! Hyvää matkan jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, matka OLI hieno ja se tehtiin viime syksynä loka-marraskuun vaihteessa joka onkin varmaan jäänyt mainitsematta.

      Poista