sunnuntai 20. elokuuta 2017

Perunaa ja maissia

Perusta tuodun perunan ja maissin kasvatus ei lyönyt leiville tänä vuonna. Olosuhteet ehkä eivät sitten olleet kohdillaan täällä kotisuomessa.


Kolmesta Cuzcolaisesta perunalajikkeesta vain yksi antoi edes jotain pieniä perunoita, näitä pallukoita olen pitänyt kasvissa koko kesän eikä perunan koko ole kasvanut kuukausiin.

Maissit päätyivät kasvimaalle kesäkuun alussa. Kasvu oli surkeaa kylmänä kesänä aina elokuun lämpimiin päiviin asti ja kaksimetrisissä kasveissa ei ole yhtään tähkää tulossa. Ehkä ensi vuonna kokeilen uudelleen mustaa maissia kasvihuoneessa ruukussa, jossa olosuhteet ehkä paremmat tälle lajikkeelle, siemeniä ainakin riittää.

2 kommenttia:

  1. Tämä kesä on kyllä tuonut pettymyksiä hyötypuutarhat suhteen. Itselläni suurin harmitus on ollut tomaatit. Kukkiivat kyllä, mutta nyt vast alkaavat tekemään tomaatteja. Saa nähdä kerkiäävätkö mihinkään. Onneksi on aina ensi kesä ;) Eikä siihen liity vielä yhtään pettymystä eikä mokaa :D Tervetuloa vierailemaan myös Maatiaiskanasen Elämää-blogiin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kutsusta, varmasti pistäydytään

    VastaaPoista