sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Juuristo amppeleissa

Monexin kasvihuoneen takaosa on nyt siivottu tyhjäksi ja kolme rocoto-amppelia meni nyt kompostiin, sekä kaatopaikalle on lähdössä 250 litran jätesäkin edestä kasvien kasvustoa. Nyt päästiin tutkimaan millaisessa kunnossa oli rocotojen juuristo amppeleissa.

Kasvualusta kaikissa amppeleissa on ollut sama. Noin 70 prosenttia kookosta sekä lisäksi Kekkilän turvetta ja perliittiä. Juuristo on kasvanut erittäin vahvaksi kaikissa amppeleissa. Kaikki amppelit ovat olleet kesän automaattisen tippukastelun varassa ja turvetta olen käyttänyt mukana lähinnä siksi että jos kastelu pettää, niin se pidättää kosteutta tuolla jonkin verran.

Näissä amppeleissa käyttämäni kookos on ollut Atamin valmistamaa joka on huippulaadukasta markettien vastaaviin verrattuna. Atamin kookosta ja perliittiä saa VP-Luxilta.
Atamin kookoskuitu
Perliitti

Atamin kookosta olen käyttänyt kasvualustana nyt noin parin vuoden ajan ja se on ollut erittäin toimivaa kaikilla chileillä. Satomäärät ovat nousseet noin 20 prosenttia jossa kookoksella lienee merkittävä osuus. Rocoto Puno Pica Orange antoi kookosamppelissa noin 10,5 kg sadon tänä vuonna, joka on jo varsin hyvä satomäärä rocotolle.

Marraskuista sadonkorjuuta kasvihuoneista ja etualalla Rocoto Puno Pica Orangea. Pelkästään marraskuun aikana on jo kerätty pitkälti yli 20 kg satoa kun kasveja on tyhjennetty kompostiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti