tiistai 1. toukokuuta 2018

Maissin koulinta

Maissin taimia kasvihuoneessa
Maissit kylvin tänä vuonna maaliskuun lopulla ja kylvölaatikkona oli Rootmaster, josta taimipaakun saa pois paakkua hajoittamatta. Tarkoituksena oli saada noin 10 kasvia, mutta kun idätyslaatikossa oli 32 paikkaa niin kylvin jokaiseen yhden siemenen. Itäminen oli siemenillä niin hyvä että lähes kaikki itivät, joten taimia on nyt noin 30 kpl. Maissit menee kesällä kasvimaalle ja ehkä heikommat taimet karsiutuu pois, koska niitä on nyt niin paljon.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2018/03/maissin-siementen-liotus.html


Puolet maissin taimista koulin jo viikko sitten ja yhden kahdeksan taimen kennoston pari päivää sitten. Maissi ei vaadi paljoa tilaa sivusuunnassa, joten se sopii hyvin ahtaaseen Rootmasteriin jossa on varsin pieni multatila. Rootmaster kennoston alla on vesitila jonne osa juurista oli jo kasvanut.

Rootmaster kennosto avattuna
Koulinta olisi pitänyt tehdä jo aiemmin koska osa juurista oli jo sotkeutunut toisiinsa, jonka vuoksi kaikkea ei saanut ehjänä irti, mutta haitanneeko tuo lopulta yhtään mitään.

Maissit on yhtä 8 paikkaista kennostoa lukuunottamatta koulittu omiin ruukkuihin, jossa ne saavat kasvaa kuukauden päivät ennen kuin pääsevät kasvimaalle. Maissit idätin sisällä, mutta koko esikasvatus on tapahtunut kasvihuoneessa ilman mitään keinovalotusta.

Ihan mielenkiinnon vuoksi koulin maissit kahteen eri kasvualustaan. Black Aztec -lajike pääsi Novarbon kylvöseokseen ja nimellä Musta Maissi Peru kulkeva lajike kookokseen Coco Peat Bale. Koska lajikkeet ovat erit, niin varsinaista tarkkaa vertailua kasvualustojen suhteen ei voi tehdä. Kasvimaalla maissin taimet istutetaan sitten normaaliin savipohjaiseen multapenkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti